Fakivágás

Fakivágási szolgáltatások

  • alpintechnika
  • fasebészet
  • gallyazás
  • darabolás
  • cserje irtás
  • telek tisztítás
  • fakitermelés
  • zöldhulladék elszállítása
  • gallyak aprítás, darálás

Legyen az kiszáradt, sérült vagy veszélyessé vált fa. Szűk helyeken, épületek, kerítések vagy más nagy értékű tárgyak közelében, akár elektromos vezetékekkel behálózott helyen, nem jelent problémát.

Fakivágás alpintechnikával

A fák kivágása, lebontása méterről-méterre, kötelek segítségével történik. A favágási munkákat alpintechnikával végezzük el. Ennek a technológiának az előnye az emelőkosaras gépkocsival szemben, hogy minden fát meg tudunk közelíteni, legyen az bárhol belső udvarban, temetőben sírok közt, meredek sziklafalban.

Továbbá elmarad a nehéz gépjármű kerekei által okozott kár is.

Minden méretű fát meg tudunk mászni és minden favágással kapcsolatos munkát el tudunk végezni.

Fakivágás emelőkosárról

Előfordul, hogy a veszélyessé vált fa már egy ember súlyát sem bírja el, ez sem jelent problémát. Emelőkosárból teljes biztonsággal ledarabolható a kiszáradt vagy veszélyessé vált fa. Levágása, lebontása méterről-méterre történik.

A munkák elvégzése minden esetben anyagi felelősség vállalásával történik.

A levágott ágakat és egyéb zöldhulladékokat kérésre elszállítjuk, vagy a helyszínen ledaráljuk.

A kivágott fák tuskóinak és gyökereinek kiásását is vállaljuk. A favágásután munkagéppel történő gyökér eltávolítás feltételei a megfelelő beállási lehetőség, a fa körüli elegendő hely, valamint hogy a gyökérzet ne legyen benőve kerítés, járda, akna és egyéb építmény alá. Legvégső megoldás a favágás utáni gyökértönk eltávolítására, a kézi kiásás. Ez rendkívül munkaidő igényes, de sok esetben nincs más megoldás. Kis kertekben, nem túl nagyméretű fa esetén ez a megoldás gazdaságosabb, mint a gépi változatok. Favágás után a törzset meghagyjuk olyan hosszan, ahogy a leg optimálisabb. A gyökerek elvágása baltával történik. A láncfűrészt nem használhatjuk úgy, mint favágás során. A gyökér kézi kiásását, csak az általunk elvégzett favágás után tudjuk vállalni.

Száraz ágak levágása, gallyazás: A fák koronájában kisebb-nagyobb esztétikailag hátrányos és gyakran veszélyes, száraz ágak levágása az élő és egészséges részek megkímélésével.

Árak

Pontos árat, a helyszíni szemlét követően tudunk adni.

Amennyiben készít néhány fotót a fáról és környezetéről, illetve leírja egy-egy mondatban, hogy mi lenne az igénye, körülbelüli tól-ig árat tudunk adni emailben formájában is.

A munkák helyszíni felmérése minden esetben teljesen díjtalan.